Trasigt och fungerar ej?

Här har vi samlat all information för hur du skall gå tillväga för en snabb och smidig åtgärd av det som inte fungerar. Allt från ditt egna ansvar, till hur vi som fastighetsägare åtgärdar problemen.

q

Akuta fel

Akuta fel på kvällar, nätter och helger anmäler du till vår jour, 070-301 94 55.

Akuta fel är till exempel strömavbrott i fastigheten eller vattenläckor. Fel som kan skjutas upp till följande arbetsdag utförs inte av jouren.

Störningar

Om du blir störd av dina grannar eller deras besök måste vi få veta det för att kunna vidta åtgärder.

Störningar under kvällar och helger anmäls också på vår jourtelefon eller till oss nästkommande dag.

Skadedjur

Det kan hända att man får in ovälkomna besök i form av t ex silverfiskar, möss, getingar eller mjölbaggar.

Om du upptäcker skadedjur ska detta omgående anmälas till oss.

Felanmälan

När något fel uppstår i lägenheten, trapphuset eller i andra gemensamma utrymmen, ska du anmäla det till oss via hemsidan eller på telefon, 070-301 94 55.

Vi tar emot felanmälningar via telefon: mån – tors 08.00-16.00 samt fredagar 08.00-15.00.

När du felanmäler nedan, är det bra om du beskriver felet i noteringsfältet som finns.

Dina åtaganden

Propparna i elcentralen skyddar elanläggningen i händelse av överbelastning eller vid fel av elektriska apparater. När en propp gått bör man först ta reda på orsaken. Därefter byter man ut den trasiga proppen mot en ny med samma märkström.
Vanliga märkströmmar på proppar är 6A, 10A och 16A.

Golvbrunnen i bad- och duschrum är försedda med vattenlås och fungerar som ett översvämningsskydd. Här fastnar hår, tvål- och schamporester. För att förhindra stopp i avloppet och dålig lukt måste golvbrunnen rensas med jämna mellanrum.

 

Vattenlås finns under handfat i bad- och duschrum och i köket under diskbänken. Vattenlåsen och fungerar som ett översvämningsskydd. Här fastnar hår, tvål- och schamporester, matfett, matrester och olja. För att förhindra stopp i avloppet och dålig lukt måste vattenlåsen rensas med jämna mellanrum.

Frysen bör frostas av en till två gånger om året, tumregeln är att det är dags när isen i frysen blivit fem till sex millimeter tjock.

Passa gärna på under vinterhalvåret då de varor som finns i fysen/kylen kan stå kallt på balkongen under tiden avfrostning sker.

Var gärna uppmärksam på din lägenhet. Ha en extra koll på fönster, tak och golv. Vatten kan lätt förstöra en lägenhet. 

Genom enkla och små åtgärder, kan du förlänga livslängden på en rad olika saker. Torka av spis och övriga ytor i köket efter matlagning. Torka och damma av lister i lägenheten. Skura golven med grönsåpa och varmvatten, en gång per år.

Felanmälan

13 + 9 =

Vill du hyra hos oss?

Vi växer ständigt och vill förädla och förvalta våra fastigheter efter bästa förmåga.
Vi låter inget "bara vara".

Hyra lägenhet, lokal, garage eller förråd av oss är därför inget svårt beslut.